13 Eylül 2014 Cumartesi

The Rains of Castamere şarkısının hikayesi

Rain of Castamere
Sözleri

Ve sen kimsin dedi gururlu lord,
niye başımı öne eğmeliyim?
Farklı bir pelerin giymiş bir kedisin sadece,
budur bütün bildiğim.
Pelerini ister altın olsun ister kırmızı,
her aslan pençelidir.
Benim pençelerim de uzun ve keskindir lordum,
seninkiler kadar uzun ve keskindir.
Ve adam hiç durmadan konuştu,
şu Castamare Lordu.
Ama şimdi salonunda yağmurlar ağlıyor
ve yağmuru kimse duymuyor.
Evet şimdi salonunda yağmurları ağlıyor
ve yağmuru tek ruh bile duymuyor.
Hikayesi
Tytos Lannister'ın en büyük oğlu olarak doğdu. Tywin'in ilk yıllarında Lannister Hanesinin, babasının yaptıklarından dolayı güçten düşmesini ve saygı değerliliğini yitirmesini izlemek zorunda kaldı. Son derece kibar ve iyi kalpli olan babası aynı zamanda zayıf ve güçsüz bir liderdi. Kendine bağlı lordlar aleni şekilde ona karşı gelir ve onunla dalga geçilirdi.
Tywin muhtemelen çocukluğunda en önemli anısı, babası bağlı lordların en sadakatsizi olan Lord Tarbeck esir alması idi. Lakin bu olay Lord Tarbeck'in karısının üç Lannister'ı yakalatması ile karşılık buldu. Tywin babasına Lord Tarbeck'i üç parçaya ayırıp eşine göndermesini önerdi ama babası asi lordu serbest bırakınca Tywin babasına olan az saygısını da yitirdi.

Tywin Lannister Hanesini eski gücüne getirmek acımasız bir yol izledi. İlk önce en sadakatsiz iki hane olan Tarbeck ve Reynehanelerini soylarını kurutarak yok etti, bu olay daha sonra Castamere Yağmurları adlı şarkıya konu olmuştur. Tywin daha sonradan bu şarkıyı zalimleşen Lord Farman'a mesaj olarak göndermiş ve Lord Farman daha sonra başka soruna yol açmamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder